Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твТози дълг по принцип не ни трябва. Държавата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твТози дълг по принцип не ни трябва. Държавата
Коментари Харесай

Николай Василев: Без обществен натиск парите ще бъдат опукани до края на годината

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър 7/8 тв

Този дълг по принцип не ни би трябвало. Държавата не е в неприятно финансово положение. Има огромен фискален запас, за тази година до август имаме бюджетен остатък и това е отлично. И тук към този момент казусът е какви са желанията на ръководещите, какво считат да вършат с тези милиарди до края на годината? - попита някогашният министър на държавната администрация и някогашен вицепремиер Николай Василев.

" Най-важната информация липсва, в случай че въобще някой я знае - защо и по кое време ще бъдат харчени тези пари. Ще ви дам два разновидността - положителен и отрицателен:

Позитивният вид е парите въобще да не се пипат. Те да стоят във фискалния запас на несъмнено място, в случай че ще години наред - бели пари за черни дни, тъй като както тази година ни изненада втората икономическа рецесия след Втората международна война поради пандемията, кой е споделил, че следващата година ще е по-добре?! Криза се задаваше и без пандемия. Повечето страни не са в много цветущо положение. 

Политиците могат да спестят парите за всеки случай. Нека обществото да желае това. Няма потребност през днешния ден да бъдат изхарчени. 

Негативният сюжети е този, който съгласно мен ще се случи. По целия свят в множеството страни в края на всяка бюджетна година, изключително в края на всеки мандат, изключително в случай че има митинги и въодушевление, че може това да е финален мандат на някого, има извънредно предпочитание за харчене на пари в доста направления. 
А в действителност може да се влага в здравната и образователната система да вземем за пример. Има обществено слаби деца, които нямат знанията и нямат кой да им покаже. 

Без публичен напън парите ще бъдат опукани до края на годината. ", заключи Василев. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР